28 Aralık 2012 Cuma

Erkekler için Sağlıklı Yaz Meyveleri

Kadınlar kadar erkekler de kilo problemi yaşayabilir. Yaz mevsimi yaklaşırken her erkek zayıf ve güzel bir vücuda sahip olmak ister. Yaz mevsiminde genellikle soğuk yenen yiyecekler tercih edilir. Bu mevsimde zayıflamak istiyorsanız meyvelerden yararlanabilirsiniz. Lif ve vitamin bakımından zengin meyvelerle açlık krizlerinizi yenebilirsiniz.
İşte iştahınızı kabartacak yaz meyveleri:
Böğürtlen
Küçük sulu ve taneli meyveler arasında çilek ünlü olmasına rağmen böğürtlenleri de göz ardı etmeyin. Böğürtlen lif bakımından oldukça zengindir ve yediğiniz her kap için 7,6 gram lif içerir. Buna ek olarak, potasyum, C ve K vitamini bakımından da zengindir. Göz sağlığının korunmasına da yardımcı olur. K vitamini prostat kanserine karşı koruma sağladığı için erkekler açısından oldukça önemlidir.
Karpuz
Bu meyve yazın en çok tercih edilen meyveler arasındadır. Karpuzun %92 ‘si sudur bu yüzden su eksikliğini giderme konusunda etkilidir. Karpuz C vitamini bakımından da oldukça zengindir. Karpuzun içinde A, B6, B1 vitaminleri, potasyum ve magnezyum da vardır.
Papaya
Papaya görünüm olarak kavuna tat olarak da balkabağına benzeyen bir meyvedir. Salatalara katılıp da yenilebildiği için güzel bir yaz meyvesidir. Günlük C vitamini ihtiyacınızın %300’ünü karşılayabilir.
Ayrıca papaya A ve E vitamini kaynağıdır. Kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Ananas
Ananas besinlerle çok fazla alamadığımız manganezin zengin bir kaynağıdır. Manganez antioksidan özelliğin daha etkili ve verimli olması açısından önem taşır. Ananas sindirimi kolaylaştırır. Taze ananasta bulunan bromelin enzimi sindirime yardımcı olur. İçindeki C vitamini sayesinde de enerji verir.
Guava
Guava meyvesinin en büyük avantajı eğer bu meyvenin tohumlarını tüketmeyi tercih ederseniz Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerini alma şansı elde edersiniz. Meyve A ve C vitamini bakımından zengindir. Kalorisi de oldukça düşüktür. 35- 50 kalori içerir. Yazın zayıflamak isteyenler için iyi bir seçenektir.

Kivi
Son olarak sizin için seçtiğimiz son sağlıklı yaz meyvesi kividir. Kiviler C vitamini bakımından zengindir ve içindeki lif oranı da yüksektir. Kansere karşı koruma sağlar. Kivi potasyum, magnezyum ve E vitamini bakımında da oldukça zengindir.
Kivinin sindirimi kolaylaştırıp kabızlığı önlediği de bilinir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücudun direncini arttırır.

0 yorum:

Yorum Gönder